czwartek, 30 marca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką



Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka pasuje zarówno do mięs i ryb

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki przegotowanej wody
  • sól
  • pieprz cytrynowy


Przygotowanie:

Do miski przekładamy poszatkowaną kapustę pekińską oraz marchewkę i jabłko obrane i starte na tarce o grubych oczkach.


Sok z cytryny, oliwę i wodę mieszamy, wlewamy do miski z surówką i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym do smaku.

Smacznego!


3 komentarze:

  1. Bardzo lubię surówki, a taka to wprost idealny dodatek do obiadu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja jeszcze dodaję ogórek kiszony :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...