Błyskawiczna sałatka warstwowa

Pyszna warzywna sałatka warstwowa, którą przygotujesz w 5 minut. Idealna na kolację lub jako dodatek go grilla

Składniki:
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 330 g szparag białych z zalewy
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz
  • sos sałatkowy koperkowo - ziołowy



Przygotowanie:

Majonez mieszamy ze śmietaną, sosem sałatkowym oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno miski dajemy obranego i pokrojonego w kostkę ogórka oraz wykładamy połowę sosu. Następnie wsypujemy kukurydzę odsączoną z zalewy i pokrojone w kostkę szparagi.



Potem wykładamy resztę sosu. Na wierzch dajemy rzodkiewkę startą na grubych oczkach i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 komentarzy:

  1. Apetyczny, warstwowy efekt no i błyskawiczne przygotowanie. Takie sałatki to ja lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie :) Bardzo lubię takie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały przepis na sałatkę takiej nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  4. Znakomita sałatka, w sam raz na domowe imprezy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. co tu dużo mówić, uwielbiam wszelkie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń