Kurczak pieczony w jogurcie

Podudzia z kurczaka pieczone w jogurcie, szybki obiad, który sam się robi

Składniki:
  • 10 podudzi z kurczaka
  • 150 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • papryka słodka
  • przyprawa do drobiu
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oleju



Przygotowanie:

Jogurt naturalny mieszamy z papryką, przyprawą do drobiu, solą, pieprzem i olejem. Podudzia myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą z jogurtu. Tak przygotowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 komentarzy: