tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post2914671298637762064..comments2024-03-28T16:47:58.109+01:00Comments on Obżarciuch: Pączki serowe z piekarnikaObżarciuchhttp://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-679282399549908482023-11-30T22:09:32.362+01:002023-11-30T22:09:32.362+01:00Zrobiłam i skorzystałam z Twoich modyfikacja, wysz...Zrobiłam i skorzystałam z Twoich modyfikacja, wyszły rewelacyjne. Dałam 150 g jasnej orkiszowej mąki (na przesianej) oraz jedynie 2 łyżki cukru i w ogóle bez wanilinowego. Pieczenie 23 min z termoobiegiem. Użyłam serka capreggio z Biedronki. Wyrabiałam krótko, nawet specjalnie się nie kleiła ta masa. Przepis super i świetne porady modyfikatora, efekt końcowy mnie zaskoczył, a wypieki nie są moją mocną stroną :) dziękuję! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-17045369531884188672020-04-18T13:34:59.954+02:002020-04-18T13:34:59.954+02:00Wyszły pyszne!Wyszły pyszne!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08030641891114005690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-81193630652146464132019-09-19T08:54:34.770+02:002019-09-19T08:54:34.770+02:00Rewelacyjne! <3 Pracy nie ma przy nich wcale, a...Rewelacyjne! <3 Pracy nie ma przy nich wcale, a są pyszne. Robiłam już dwa razy. Za pierwszym razem zrobiłam nieco mniejsze i wyszło mi 11 pączków, za drugim zrobiłam większe i wyszło 8 i według mnie lepiej robić większe, są smaczniejsze :) Na weekend planuję zrobić je jeszcze raz, tym razem z dodatkiem cynamonu i powideł śliwkowych :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-26727901176912276962019-02-21T21:39:31.082+01:002019-02-21T21:39:31.082+01:00Sa przepyszne mniam������Sa przepyszne mniam������Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08013874989924086926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-54621683058746220582019-02-15T23:43:30.005+01:002019-02-15T23:43:30.005+01:00Odpowiedź jest jedna:chudy twaróg przecisniety prz...Odpowiedź jest jedna:chudy twaróg przecisniety przez praskeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-50466228010669257932018-08-28T20:48:20.257+02:002018-08-28T20:48:20.257+02:00Ładnie wyglądają ale niestety mi również nie wyszł...Ładnie wyglądają ale niestety mi również nie wyszły. Zrobiłam wszystko jak w przepisie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-80120276512321312332018-02-24T14:32:39.211+01:002018-02-24T14:32:39.211+01:00To nie wina przepisu tylko twoja przeanalizuj bo z...To nie wina przepisu tylko twoja przeanalizuj bo z pewnością robisz coś źle albo masz słabej jakości składniki czy np. zły proszek do pieczenia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-25916671188946252172018-02-08T10:52:53.717+01:002018-02-08T10:52:53.717+01:00Czytając przepis, wydaje się, że nie da się niczeg...Czytając przepis, wydaje się, że nie da się niczego popsuć...Niestety da... Pączki nic a nic nie wyrosły. Wyszły twarde i zakalcowate. Nie miksowałam długo, wyrabiałam najkrócej, jak to było możliwe. Mąki dałam nawet ciut mniej. Piekarnik też nagrzany odpowiednio. Robiłam dwa podejścia (z chudym twarogiem): przeciśniętym przez praskę dwukrotnie i nie. Obydwa z kiepskim efektem. Braku wyglądu nie rekompensuje smak. Moja struktura ciasta też inna niż na fotografiach powyżej. Cóż, z całą pewnością do nich nie powrócę. A szkoda! Gratuluję tym, którzy mają rękę do takich wytworów. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-28952855757807436472018-01-22T23:42:13.507+01:002018-01-22T23:42:13.507+01:00Wyszły smaczne, pachną bardzo ładnie i wyglądają j...Wyszły smaczne, pachną bardzo ładnie i wyglądają jak na zdjęciu. Dałem 160g mąki zamiast 170, ale następny, razem dam jeszcze trochę mniej - jakieś 150. Cukru waniliowego dałem pół paczki i dodałem aromatu waniliowego w płynie. Piekłem jakieś 23 min 180 stopni z termoobiegiem, pod koniec na 3 minuty na górę, żeby się przyrumieniły. I lepiłem na desce oprószonej mąką, żeby się tak nie kleiły. Przydałaby się jakaś szpryca, żeby je nadziać bo w tym cieście jest potencjał. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-38997526197316424112017-04-07T12:26:34.919+02:002017-04-07T12:26:34.919+02:00Jak tylko znalazłam ten przepis, to postanowiłam j...Jak tylko znalazłam ten przepis, to postanowiłam je upiec. I teraz właśnie zajadam :) Bardzo dobre, a w dodatku błyskawicznie się je robi :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05759193954283212705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-27179127381208408842017-02-13T10:37:17.799+01:002017-02-13T10:37:17.799+01:00jeżeli wyszły Ci twarde to za dużo mąki dałaś, a z...jeżeli wyszły Ci twarde to za dużo mąki dałaś, a zakalec? może w za małej temperaturze piekłaś :) Pozdrawiam!Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-17077944689450778582017-02-12T14:40:11.421+01:002017-02-12T14:40:11.421+01:00Wyszły 👌 z tym że radzę trochę mniej mąki dać to ...Wyszły 👌 z tym że radzę trochę mniej mąki dać to będą bardziej miękkie Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14797149888309918629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-73405832946517557392017-02-10T18:38:42.683+01:002017-02-10T18:38:42.683+01:00tak :)tak :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-91837564241091149312017-02-10T14:24:58.144+01:002017-02-10T14:24:58.144+01:00A mi wyszły zakalce i kamienie :-((((A mi wyszły zakalce i kamienie :-((((Renkahttps://www.blogger.com/profile/00456002620304150278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-12183303814241091022017-02-08T12:29:32.449+01:002017-02-08T12:29:32.449+01:00Można upiec z nadzieniem te pączki. Można upiec z nadzieniem te pączki. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-33317159031811837432017-02-07T19:09:52.079+01:002017-02-07T19:09:52.079+01:00Jeżeli wychodzą twarde i zbite to możliwe że dodaj...Jeżeli wychodzą twarde i zbite to możliwe że dodajesz za dużo mąki :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-61318584051723077552017-02-07T18:52:33.313+01:002017-02-07T18:52:33.313+01:00Nie jadłam i nie robiłam pączków z piekarnika. Wyg...Nie jadłam i nie robiłam pączków z piekarnika. Wyglądają bardzo smacznie i mniej tłusto niż tradycyjne :)Marcepanowy Kącikhttps://www.blogger.com/profile/17717003508329536195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-32782303928824958862017-02-07T11:45:40.554+01:002017-02-07T11:45:40.554+01:00Pączki wyglądają cudnie! Twaróg zawiera mnóstwo bi...Pączki wyglądają cudnie! Twaróg zawiera mnóstwo białka, dlatego takie słodkości są idealne po treningu. Chętnie wypróbuję przepis. Moje pączki czy drożdżówki wychodzą twarde i zbite. Nie mam ręki do drożdży:)Maciejhttp://fitness15.pl/popularne-rosliny-straczkowe-wlasciwosci-i-zastosowanie/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-65877038591055701162017-02-06T22:42:31.092+01:002017-02-06T22:42:31.092+01:00Muszę koniecznie je wypróbować :)Muszę koniecznie je wypróbować :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-76971177720890461912017-02-06T20:02:34.990+01:002017-02-06T20:02:34.990+01:00Jutro wypróbuję :)
Jednak wydają się być przepys...Jutro wypróbuję :)<br /><br /> Jednak wydają się być przepyszne :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-70535667463299697382017-02-06T16:11:13.351+01:002017-02-06T16:11:13.351+01:00Pysznie wyglądają :) Jutro na deser zrobię dla chł...Pysznie wyglądają :) Jutro na deser zrobię dla chłopa :DAnia z Bloga Śniadaniowegohttp://blog-sniadaniowy.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-20380052958788567312017-02-06T12:58:46.826+01:002017-02-06T12:58:46.826+01:00apetycznie wyglądają ;) zastanawiam się tylko czy ...apetycznie wyglądają ;) zastanawiam się tylko czy to jeszcze pączki, czy może już bułeczki? :)Cynamonowe szczęściehttps://www.blogger.com/profile/18030962701556954565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-12525698034999595362017-02-05T17:49:12.032+01:002017-02-05T17:49:12.032+01:00dla mnie te pączki z większą ilością cukru są za s...dla mnie te pączki z większą ilością cukru są za słodkie :) zawsze można je nadziać np. marmoladą. Nie miałam problemu z klejącym ciastem do papieru, polecam ręce oprószyć mąką i formować pączki, zamiast smarować papier tłuszczem :) Pozdrawiam!Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-3121435823557343642017-02-05T16:23:41.497+01:002017-02-05T16:23:41.497+01:00Wlasnie je robilam i nie sa rewelacyjne ale zjadli...Wlasnie je robilam i nie sa rewelacyjne ale zjadliwe radze dodac wiecej cukru i posmarowac blache tluszczem bo strasznie sie do papieru kleja.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03535899241825620950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-728654923787299872017-02-04T20:02:26.162+01:002017-02-04T20:02:26.162+01:00pysznie wyglądają:)pysznie wyglądają:)Lenahttps://www.blogger.com/profile/10990217535431893601noreply@blogger.com