tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post4804808805767274745..comments2024-03-28T19:00:23.239+01:00Comments on Obżarciuch: Chleb żytni na drożdżachObżarciuchhttp://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-34493266754277882362022-06-13T22:45:13.793+02:002022-06-13T22:45:13.793+02:00góra dółgóra dółObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-330644696360108292022-06-09T12:20:38.561+02:002022-06-09T12:20:38.561+02:00Piekarnik góra/dół bez termo obiegu? Piekarnik góra/dół bez termo obiegu? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-53528590419752197712021-02-26T11:15:06.194+01:002021-02-26T11:15:06.194+01:00wyszedł ;-) pysznywyszedł ;-) pysznyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-70289063424022588402021-02-24T18:58:33.145+01:002021-02-24T18:58:33.145+01:00czy ten chleb w środku jest taki trochę wilgotny? ...czy ten chleb w środku jest taki trochę wilgotny? bo nie wiem czy to zakalec, czy tak ma być?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-70962828039908846982020-12-15T14:27:57.710+01:002020-12-15T14:27:57.710+01:00TakTakObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-54439757481763602702020-12-15T13:07:02.597+01:002020-12-15T13:07:02.597+01:00Drożdże w przepisie to drożdże świeże?Drożdże w przepisie to drożdże świeże?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-11667567453694859212020-12-08T15:35:56.830+01:002020-12-08T15:35:56.830+01:00Robiłam chleb z mąki żytniej pełnoziarnistej czt...Robiłam chleb z mąki żytniej pełnoziarnistej cztery szklanki i jedna szklanka mąki pszennej ,garść siemienia lnianego ,garść płatków owsianych,garść słonecznika,trzydzieści pięć gram drozdzy rozpuszczonych w ciepłym mleku i łyżeczce cukru.do ciasta użyłam jedną szklankę wody ciepłej i jedna szklankę mleka.jest smaczny<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16359136653052402039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-50413714483736894332020-05-26T07:58:02.338+02:002020-05-26T07:58:02.338+02:00A mi wyszedł nieudany gniotek:-(A mi wyszedł nieudany gniotek:-(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-54031674261437893912020-05-05T20:04:09.881+02:002020-05-05T20:04:09.881+02:00Ja tam wrzucam wszystko "na oko" i jest ...Ja tam wrzucam wszystko "na oko" i jest ok :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-14927624416793576312020-03-30T20:51:47.927+02:002020-03-30T20:51:47.927+02:00Czy mogę dodać płatki owsiane na koniec czy razem ...Czy mogę dodać płatki owsiane na koniec czy razem zagniesc 🤗Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05515833182792304002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-71634700296126179752019-12-21T19:48:58.530+01:002019-12-21T19:48:58.530+01:00myślę, że takmyślę, że takObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-27449768353988747472019-12-17T23:33:29.800+01:002019-12-17T23:33:29.800+01:00Czy może być masło klarowane zamiast oleju i miód...Czy może być masło klarowane zamiast oleju i miód zamiast cukru?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-56394552889984990592019-12-03T10:19:02.546+01:002019-12-03T10:19:02.546+01:00Typ mąki ma ogromne znaczenie. Z mąką typu 2000 są...Typ mąki ma ogromne znaczenie. Z mąką typu 2000 są zupełnie inne proporcje składników Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00391937708297626644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-26733770334653583052019-12-03T10:17:34.463+01:002019-12-03T10:17:34.463+01:00Ciasto na drożdżach zostaeione tak długo przerasta...Ciasto na drożdżach zostaeione tak długo przerasta i nici z chlebkaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00391937708297626644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-89458733397453838252019-09-05T10:13:40.737+02:002019-09-05T10:13:40.737+02:00Czy ciasto można odstawić do wyrośnięcia na dłużej...Czy ciasto można odstawić do wyrośnięcia na dłużej? Powiedzmy na 8 godzin?Krishttps://www.blogger.com/profile/02621821651351415293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-31129321621614924222019-02-12T15:31:44.469+01:002019-02-12T15:31:44.469+01:00Właśnie mam dzisiaj to w planach wyprobojeWłaśnie mam dzisiaj to w planach wyprobojeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05274538193779047881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-3285493926230667892018-09-05T21:31:57.168+02:002018-09-05T21:31:57.168+02:00Upieczony,spróbuję na śniadanie :)Upieczony,spróbuję na śniadanie :)madzinkahttps://www.blogger.com/profile/05937888166917897438noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-19777586458223562762017-01-04T18:16:44.946+01:002017-01-04T18:16:44.946+01:003 pełne szklanki i pół szklanki mąki. Szklanka o p...3 pełne szklanki i pół szklanki mąki. Szklanka o pojemności 250 mlObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-6553400905980129532017-01-04T18:03:41.046+01:002017-01-04T18:03:41.046+01:003.5 szklanki mąki czy to 3.5 × 250?3.5 szklanki mąki czy to 3.5 × 250?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14150573128024252316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-13728299331417253062016-12-18T21:40:14.288+01:002016-12-18T21:40:14.288+01:00dzięki! spróbuję :)dzięki! spróbuję :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08711190040969278107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-70480326674100510572016-12-18T20:55:14.388+01:002016-12-18T20:55:14.388+01:00ciężko mi powiedzieć, ja robię na żytniej typ 720,...ciężko mi powiedzieć, ja robię na żytniej typ 720, nigdy nie robiłam na mące 2000. Może przy takiej mące trzeba dać mniej wody. Pozdrawiam!Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-70315340215402193482016-12-18T20:44:54.474+01:002016-12-18T20:44:54.474+01:00wychodzi mi cały czas wilgotny w środku (mąka 2000...wychodzi mi cały czas wilgotny w środku (mąka 2000) co robię nie tak?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08711190040969278107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-8631591869701608782016-10-29T18:00:49.276+02:002016-10-29T18:00:49.276+02:00ciasto raczej jest elastyczne, możesz dosypać troc...ciasto raczej jest elastyczne, możesz dosypać trochę mąki, ale nie za dużo bo wyjdzie twardy chleb.Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-57331355647053079352016-10-29T13:58:27.121+02:002016-10-29T13:58:27.121+02:00czy siasto powinno się kleić, czy coś zepsułam?? R...czy siasto powinno się kleić, czy coś zepsułam?? RtunkuEdziahttps://www.blogger.com/profile/04265323280734708366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-30132761665798141432016-04-19T20:23:13.067+02:002016-04-19T20:23:13.067+02:00Bardzo smaczny :) TYlko zamocno przypiekłam,nastep...Bardzo smaczny :) TYlko zamocno przypiekłam,nastepnym razem zmniejsze temperature,wiecie jaka jest roznica miedzy tym chlebkiem a na zakwasie?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08717614247047221536noreply@blogger.com