tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post4186336509807479296..comments2024-03-28T20:56:03.837+01:00Comments on Obżarciuch: Ciasto z truskawkami - pulchne i szybkieObżarciuchhttp://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-78641698806577470212023-06-21T14:14:33.557+02:002023-06-21T14:14:33.557+02:00Jestem cukiernikiem i to stanowczo za dużo proszku...Jestem cukiernikiem i to stanowczo za dużo proszku do pieczenia Ubicie jajek też spulchnia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-9254710419015247162023-04-27T21:13:17.104+02:002023-04-27T21:13:17.104+02:00Mi też ciasta jogurtowe nigdy nie wychodzą .Wszyst...Mi też ciasta jogurtowe nigdy nie wychodzą .Wszystkie składniki muszą mieć jednakową pokojową temperature. To ważne !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-17281638091543114902022-08-06T14:22:03.359+02:002022-08-06T14:22:03.359+02:00Dokładnie i to zależy od piekarnika ja musiałam zm...Dokładnie i to zależy od piekarnika ja musiałam zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-67930303310819135982022-07-02T13:32:46.668+02:002022-07-02T13:32:46.668+02:00nie próbowałam takiego połączenianie próbowałam takiego połączeniaObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-56290316863728262762022-07-02T11:19:36.454+02:002022-07-02T11:19:36.454+02:00Mam 400ml jogurtu, czy resztę mogę zastąpić śmieta...Mam 400ml jogurtu, czy resztę mogę zastąpić śmietaną?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-64076654889223482612021-08-19T18:51:10.355+02:002021-08-19T18:51:10.355+02:00To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Szybkie...To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Szybkie proste i przepyszne z różnymi owocami. Tak tyle maki sie daje i tak tyle proszku do pieczenia! Co w tym dziwnego !?! Jak nie chcecie żeby owoce puszczały sok do ciasta to przekrojoną Czesia do góry układać. Ja jeszcze czasem robię kruszonkę do tego. Pycha właśnie zjadłam kawałek że śliwkami. Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03865105179685956139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-24444186075246512102019-06-10T22:53:41.608+02:002019-06-10T22:53:41.608+02:00Zamiast jogurtu dałam kefir i ładnie wyrosło Polec...Zamiast jogurtu dałam kefir i ładnie wyrosło Polecam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-41470385588621488662019-06-01T09:35:18.964+02:002019-06-01T09:35:18.964+02:00Ciasto pyszne ale zakalec��Ciasto pyszne ale zakalec��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-9555743058807979612019-05-23T06:07:51.429+02:002019-05-23T06:07:51.429+02:00Proszę najpierw sprobowac, a później oceniać 😁 id...Proszę najpierw sprobowac, a później oceniać 😁 idzie to tego ciasta dużo mąki i jogurt naturanlnyObżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-78316806659202736382019-05-22T21:33:12.575+02:002019-05-22T21:33:12.575+02:005 łyżeczek to chyba 2 torebki proszku do pieczenia...5 łyżeczek to chyba 2 torebki proszku do pieczenia to napewno bedzie pulchne ciasto, ale czy smaczne?Fisiahttps://www.blogger.com/profile/09556456134470957181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-88716193611721731202018-06-09T22:48:26.986+02:002018-06-09T22:48:26.986+02:00Ciasto wyszło rewelacyjnie z wyglądu jak i smaku :...Ciasto wyszło rewelacyjnie z wyglądu jak i smaku :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-9259520377607110342018-06-02T19:25:49.950+02:002018-06-02T19:25:49.950+02:00To może piekarnik był za słabo nagrzany? ja ten pr...To może piekarnik był za słabo nagrzany? ja ten przepis robię z różnymi owocami nie mam nigdy problemu. Coś musiało pójść nie tak skoro zakalec :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-8870424014659019662018-06-02T19:23:50.531+02:002018-06-02T19:23:50.531+02:00To normalne, że truskawki puszczają sok, wszystkie...To normalne, że truskawki puszczają sok, wszystkie owoce podczas pieczenia puszczają sok ;)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-49848946651838651452018-06-02T15:48:15.414+02:002018-06-02T15:48:15.414+02:00No i zakalec. Czas i skladniki zmarmowane. Czulam ...No i zakalec. Czas i skladniki zmarmowane. Czulam zw z tym przepisem jest cos nie tak... Skadniki w pokojowej, krotko mieszana, pieczone jak w opisie i dupa a zaraz goscie beda :(<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-1622160890566433152018-06-02T14:50:27.327+02:002018-06-02T14:50:27.327+02:00Siedzi w piekarniku, co to bedzie zobaczymy, trusk...Siedzi w piekarniku, co to bedzie zobaczymy, truskawki puscily sok ale moze mimo to sie uda? ....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-91806719409641013302018-06-02T09:04:09.176+02:002018-06-02T09:04:09.176+02:00Tak, tyle mąki ;)Tak, tyle mąki ;)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-61126584802616033472018-06-01T23:54:02.514+02:002018-06-01T23:54:02.514+02:005 szklanek mąki? Tak dużo?5 szklanek mąki? Tak dużo?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-6599163062299292292018-05-27T11:15:31.211+02:002018-05-27T11:15:31.211+02:00Placuszek wyszedl super. Puszysty i wysoki, proszk...Placuszek wyszedl super. Puszysty i wysoki, proszku do pieczenia nie czuc. Jesli chodzi o truskawki kupilam mniej soczyste i dzieki temu nie puscily duzo soku i ciasto wypieklo sie bez problemu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-43762008471390947322018-05-18T14:34:42.800+02:002018-05-18T14:34:42.800+02:00to nie jest zakalec w takim razie tylko wilgotne c...to nie jest zakalec w takim razie tylko wilgotne ciasto od soku :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-69301778268415831202018-05-18T14:31:49.462+02:002018-05-18T14:31:49.462+02:00proszę przyjrzeć się zdjęciom, są truskawki pokaza...proszę przyjrzeć się zdjęciom, są truskawki pokazane przed upieczeniem i po upieczeniu :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-8863063849111450252018-05-18T14:31:23.049+02:002018-05-18T14:31:23.049+02:00Sok z truskawek wlał sié głebiej i w tym miejscu w...Sok z truskawek wlał sié głebiej i w tym miejscu wyglãda jak zakalec. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-32038902771477456542018-05-18T14:27:15.987+02:002018-05-18T14:27:15.987+02:00I zakalec. A truskawki na zdjéciu chyba sie nie pi...I zakalec. A truskawki na zdjéciu chyba sie nie piekły bo z piekarnima inaczej wyglădajãAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-13149374184215019982018-05-18T06:06:23.363+02:002018-05-18T06:06:23.363+02:00Piekłam góra dół bez termoobiegu, więc najlepiej p...Piekłam góra dół bez termoobiegu, więc najlepiej piecz do suchego patyczka :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-74057253136579088922018-05-18T00:50:27.279+02:002018-05-18T00:50:27.279+02:0050 minut piec z termoobiegiem? mam tylko termoobie...50 minut piec z termoobiegiem? mam tylko termoobieg lub grzanie dolneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-85117333933254433272018-05-17T21:40:11.899+02:002018-05-17T21:40:11.899+02:00Mam zakalec Mam zakalec Annahttps://www.blogger.com/profile/05574437485864165471noreply@blogger.com