tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post6421971501816416904..comments2024-03-27T20:01:31.547+01:00Comments on Obżarciuch: Pasta z papryczek chiliObżarciuchhttp://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-72734991979035053482018-08-23T15:39:20.138+02:002018-08-23T15:39:20.138+02:00Miałewm na myśli sól tylko - konserwuje dodatkowo....Miałewm na myśli sól tylko - konserwuje dodatkowo.<br />Podobna pastę kupiłęm na Węgrzech - była cudna, uwielbiam ostre jadło.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17023611002759262546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-58802849137222337292018-08-23T09:27:41.068+02:002018-08-23T09:27:41.068+02:00ja nie dodaję, ale możesz doprawić według własnych...ja nie dodaję, ale możesz doprawić według własnych upodobań, z tym że jeżeli będziesz dodawać do potraw, może wtedy zmienić jej smak :)Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-64686884164371696672018-08-22T13:09:36.513+02:002018-08-22T13:09:36.513+02:00Bez żadnych przypraw?Bez żadnych przypraw?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17023611002759262546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-63987983892542905602018-03-27T21:13:13.934+02:002018-03-27T21:13:13.934+02:00Dzisiaj dostałam dużo świeżo zerwanych papryczek c...Dzisiaj dostałam dużo świeżo zerwanych papryczek chilli. Wykorzystam powyższy przepis, ale po komentarzu "yemu" doprowadzę całość do wrzenia zanim przełożę do słoików. Pasteryzację wydłużę do 15 minut. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-49365417529164467742017-09-13T12:09:34.879+02:002017-09-13T12:09:34.879+02:00Zrobiłam, po 3 dniach zaczeły strzelać ze sloików....Zrobiłam, po 3 dniach zaczeły strzelać ze sloików. Czy źle zapasteryzowałam?yemuhttps://www.blogger.com/profile/12009813283291764261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-29971275556470309892017-08-19T12:13:35.947+02:002017-08-19T12:13:35.947+02:00Super przepis!!!
Nakładam na grzanki i wcinam!
P...Super przepis!!! <br />Nakładam na grzanki i wcinam! <br />Pyszne! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15811058953735429414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-29551830131916697262015-05-13T13:37:11.403+02:002015-05-13T13:37:11.403+02:00Cudowny przepis :) prosty i skuteczny, pasta jest ...Cudowny przepis :) prosty i skuteczny, pasta jest idealna do tworzenia sosów :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-86682232198789897322014-10-17T19:05:52.903+02:002014-10-17T19:05:52.903+02:00Witam po raz drugi ;) dowiedziałam się od pewnych ...Witam po raz drugi ;) dowiedziałam się od pewnych znawczyków :P jak przechowywać takie słoiczki, otóż po otwarciu należy wlać do papryczek łyżeczkę oleju, tak aby powstała "warstwa ochronna" i trzymać w lodówce. W ten sposób nie powinno się psuć i możemy cieszyć się ostrym wynalazkiem przed długi czas :D pozdrawiam jeszcze raz! Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-3929432845526604892014-10-17T10:35:07.591+02:002014-10-17T10:35:07.591+02:00To może być tylko i wyłącznie diabelsko... dobre! ...To może być tylko i wyłącznie diabelsko... dobre! Już nawet wygląda tak, że kusi bardziej niż zakazany owoc w raju :)<br /><br />Pozdrawiam i zapraszam też do nas, do kuchni matki i córki.Wypisz Wymalujhttps://www.blogger.com/profile/17230735628289936682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-33726946533359047642014-10-17T08:45:38.774+02:002014-10-17T08:45:38.774+02:00trudne pytanie :) pierwszy raz coś takiego robiłam...trudne pytanie :) pierwszy raz coś takiego robiłam i sama dokładnie nie wiem jak to się będzie zachowywać po otwarciu ;) było pasteryzowane, więc nie powinno się psuć i spokojnie zużyje się cały słoiczek. Z taką myślą powstawała ta pasta ha :P A jeżeli to założenie legnie w gruzach to przepisik zmodyfikuje i dam Ci znać, no chyba, że zaryzykujesz i zrobisz szybciej tą piekielną miksturkę :D:D:D pozdrawiam!Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-1605284335650302312014-10-17T08:30:47.692+02:002014-10-17T08:30:47.692+02:00A przez jaki czas można to przechowywać ? Pytam bo...A przez jaki czas można to przechowywać ? Pytam bo uwielbiam ostre i chciałabym wykorzystać przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08598970772214806567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-49878857405588290452014-10-17T07:45:32.852+02:002014-10-17T07:45:32.852+02:00ostre ostre bo papryczki z własnej uprawy ;) podcz...ostre ostre bo papryczki z własnej uprawy ;) podczas rozdrabniania unosiły się bardzo pikantne opary :D więc łyżeczka w sosie w zupełności będzie wystarczyć, pozdrawiam!Obżarciuchhttps://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-85647193515150212322014-10-16T22:35:21.672+02:002014-10-16T22:35:21.672+02:00O ja! Wyobrażam sobie jakie to musi być ostrrre ;)...O ja! Wyobrażam sobie jakie to musi być ostrrre ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11926945782819575081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-9027241241684400132014-10-16T21:34:04.805+02:002014-10-16T21:34:04.805+02:00Robie !!!Robie !!!filizanka smakowhttps://www.blogger.com/profile/12673203735178850918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-65632507586156699542014-10-16T20:45:29.008+02:002014-10-16T20:45:29.008+02:00O to musi być moc :-) odrobinke bym dodała do potr...O to musi być moc :-) odrobinke bym dodała do potraw ale odrobinkę dla smaku :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.com