Warstwowa sałatka z serkiem topionym

Bardzo prosta sałatka z serkami topionymi, marchewką, jajkami, ogórkiem i szczypiorkiem. Idealna na kolację i śniadanie oraz jako dodatek do wędliny

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 5 jajek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 200 g serka topionego kremowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 6 łyżek śmietany
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Serki topione wkładamy do zamrażarki, najlepiej na kilka godzin. Majonez mieszamy ze śmietaną oraz doprawiamy solą i pieprzem. Marchew myjemy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Na dno miski wsypujemy marchewkę pokrojoną w kostkę, smarujemy połową sosu i dajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach. 



Całość smarujemy resztą sosu i dajemy pokrojone w kostkę ogórki. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach zamarznięty serek topiony i całość przykrywamy posiekanym szczypiorkiem.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. Muszę zrobić w końcu taką sałatkę z serkami, zapisuję przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. Serek topiony to sama chemia

    OdpowiedzUsuń