Surówka ze słoika - hit do grilla

Surówkę ze słoika, jest hitowym dodatkiem do grilla. Ta surówka sprawdza się do pieczonej kiełbasy i wszelkiego rodzaju mięsiwa z grilla. Surówkę robi się w dosłownie kilka minut, a smakuje naprawdę super. Polecam ten przepis


Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżeczka miodu naturalnego (u mnie malinowy)
  • 1 łyżka octu spirytusowego 10%
  • 3 łyżki oleju


Przygotowanie:
Główkę młodej kapusty szatkuję przy pomocy maszynki. Przez maszynkę przepuszczam też czosnek i ścieram jedną marchewkę. Pęczek szczypiorku siekam. Cebule kroję w drobną kostkę. Z papryki usuwam gniazdo nasienne i kroję ją w drobna kostkę. Do warzyw wsypuje sól i pieprz. Dodaję miód, ocet i olej.


Składniki na surówkę mieszam i surówka jest gotowa do podania. Ja tą surówkę przekładam do słoików i wstawiam do lodówki żeby smaki się przegryzły, a później podaję ją do grilla. Takiej surówki nie przekładam do miski, tylko podaję ją do mięs z grilla czy ogniska w słoikach, na dworze taki patent sprawdza się znakomicie.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!