niedziela, 10 września 2017

Wafle z masą krówkową



Błyskawiczne w przygotowaniu wafle przełożone masą krówkową, znakomicie sprawdzą się w każdą niezapowiedzianą wizytę gości

Składniki:

  • 460 g masy kajmakowej
  • 200 g masła
  • 1 opakowanie wafli




Przygotowanie:

Masło w temperaturze pokojowej ucieramy i partiami dodajemy masę kajmakową. Gotową masą krówkową przekładamy wafle. Tak przygotowane obciążamy deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz.


Smacznego!




5 komentarzy:

  1. Wspaniałe do kawki i mleka mniamm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie! Takie wafelki są super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wafle wyszły najlepsze ! ;-) Bardzo dziękuje za udostępnienie przepisu ;-) Pozdrowionka...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...