Kotlety mielone z porem

Aromatyczne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem pora, znakomicie sprawdzą się na obiad

Ilość: 7 sztuk

Składniki:
  • około 500 g mięsa mielonego
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 jajka
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • około 5 cm pora
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia



Przygotowanie:

Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Bułkę namaczamy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone, odciśniętą z wody bułkę, pora, wbijamy 1 jajko oraz doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy je w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Kotlety podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. a ten por to tylko dekoracyjnie :( chcę więcej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak jak w przepisie, por jest w środku w kotletach :)

      Usuń
  2. Super przepis. Z pieczarkami mielone próbowałem, ale z porem jeszcze nie ;)

    OdpowiedzUsuń