Skrzydełka pieczone w miodzie i ketchupie

Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka pieczone w miodzie i ketchupie. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i znakomicie smakują

Składniki:
  • około 1 i 1/2 kg skrzydełek z kurczaka
  • 4 łyżki ketchupu 
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • majeranek
  • papryka słodka
  • przyprawa do drobiu
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Nacieramy majerankiem, papryką, przyprawą do drobiu, solą, pieprzem oraz wymieszanym ketchupem z miodem i musztardą. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. Pieczemy pod przykryciem około 40 min., a następnie 10 min. bez przykrycia. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 komentarzy:

  1. Świetny przepis. Ciekawa jestem, czy można czymś innym zastąpić skrzydełka? ;>

    W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście, możesz w taki sam sposób wykorzystać np. podudzia :)

      Usuń
  2. Szybko i smacznie, czyli idealnie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam :D Super połączenie ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Skrzydełka robiłem wczoraj i bardzo wszystkim smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Moje ulubione danie. Uwielbiam drób a szczególnie pieczone skrzydełka.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie to wygląda! Z pewnością jeszcze lepiej smakuje :) dam znać jak wyszło, dziękuję za świetnie porady kulinarne.

    OdpowiedzUsuń
  7. Super wygląda i pewnie nieźle smaku.

    OdpowiedzUsuń