Grillowy słoik - marynowany, pełen pyszności

Nie ma nic lepszego do mięs czy kiełbas z grilla niż warzywne dodatki. Taki grillowy słoik marynowanych warzyw jest strzałem w 10 na każdej imprezie w plenerze. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, na chwilę trzeba odstawić do przegryzienia i można zajadać się pyszną sałatką. Z pewnością każdy będzie się nią zachwycał i jadł ze smakiem


Ilość: słoik 750 ml
Składniki:
  • 4 - 6 ogórków gruntowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek koperku
  • 2 duże łyżki miodu naturalnego
  • 4 łyżki octu 10%
  • 1 łyżeczka kminku
  • 200 ml wody
  • sól do smaku




Przygotowanie:
Obrane ogórki kroimy w cieniutkie plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka, a paprykę w małe maseczki. Koperek siekamy. Warzywa mieszamy.


Do wody dodajemy miód, ocet, kminek i sól do smaku. Mieszamy. Zalewą zalewamy warzywa i mieszamy. Warzywa upychamy do słoika razem z zalewą i odstawiamy do przygryzienia najlepiej na około 1 godz. Tak przygotowane ogórki w lodówce możemy przechowywać do kilku dni.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!