czwartek, 11 maja 2017

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką



Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z około 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz




Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, rzodkiewkę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. Warzywa mieszamy z rozmieszaną oliwą z sokiem i cukrem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Surówkę odstawiamy na około 15 min., aby się przegryzła.

Smacznego!




9 komentarzy:

  1. robiłam ostatnio podobną; bardzo dobra

    OdpowiedzUsuń
  2. Po prostu wiosna na talerzu. Pysznie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszność :) Idealny dodatek do wiosennego obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak wiosennie to jest dopiero pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealna suróweczka :) Lubię takie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zrobię jutro na śniadanie rodzinie! Fajna inspiracja!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Idealna na przekąskę do pracy :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...