Proste w wykonaniu i bardzo smaczne krokiety
Ilość: 25 sztuk
Składniki:
- opakowanie wafli (5 wafli)
- 450 g szpinaku mrożonego
- 1 łyżka śmietany
- kilka ząbków czosnku
- sól, pieprz
- 3-4 jajka
- bułka tarta
Przygotowanie:
Szpinak podsmażamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Szpinak nie może być całkowicie odparowany z wody. Na wafel wykładamy szpinak, smarujemy i zostawiamy na około 3-4 minuty aby wafel zmięk, następnie zawijamy, składając na 5 części oraz kroimy na 5 kawałki. Przygotowane krokiety panierujemy w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Obżarciuch
poniedziałek, 23 grudnia 2013
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!