• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Kubuś bez pieczenia

Herbatniki przełożone masą budyniową na bazie soku Kubuś i bitą śmietaną, czyli ciasto idealne na upały

Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:

masa budyniowa:
  • 1 l soku marchwiowo - bananowego Kubuś
  • 3 budynie waniliowe bez cukru
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g masła
masa śmietanowa:
  • 660 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 śnieżki w proszku
dodatkowo:
  • około 300 g herbatników (32 szt.)
  • starta gorzka czekolada



Przygotowanie:

W szklance soku rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy z cukrem i masłem. Następnie wlewamy rozrobione budynie i mieszamy, aż masa zgęstnieje. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na spodzie układamy warstwę herbatników, rozprowadzamy gorącą masę budyniową i przykrywamy drugą warstwą ciastek. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.



W międzyczasie kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Masę śmietanową wykładamy na zimne ciasto i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.


Smacznego!



Obżarciuch
19 Comments
ciasta, ciasto bez pieczenia, ciasto kubuś, ciasto kubuś bez pieczenia, top ciasta bez pieczenia
niedziela, 8 maja 2016
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
ciasta ciasto bez pieczenia ciasto kubuś ciasto kubuś bez pieczenia top ciasta bez pieczenia Kubuś bez pieczenia

Polecane przepisy

19 komentarzy:

  1. kociolek-pysznosci8 maja 2016 19:17

    O matko, jakie boskie ciasto. Poproszę ten kawałek ze zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. Ewa W9 maja 2016 09:53

    wygląda bardzo apetycznie !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Megly9 maja 2016 10:17

    Jadłam nieco inną wersję kubusia. Smakowała mi bardzo. Tej też jestem ciekawa, gdyż lubię ciasta bez pieczenia :) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anonimowy9 maja 2016 21:44

    robię tak samo, proste i dobre

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Unknown10 maja 2016 15:25

    Co to jest "śnieżka w proszku"?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec10 maja 2016 17:34

      bita śmietana w proszku

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Anonim10 maja 2016 19:37

      Dziękuję za odpowiedź :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  6. Anonimowy11 maja 2016 08:08

    Najpierw ubic i dopiero dodac sniezke w proszku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec11 maja 2016 18:39

      ja wsypywałam w czasie ubijania :) pozdrawiam!

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  7. Anonimowy31 lipca 2016 18:44

    Krem pyszny i bita śmietana również ale na prawdziwym biszkopcie bez porównania. O niebo lepszy 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  8. Anonimowy14 sierpnia 2016 09:56

    Apetycznie wygląda,ale w smaku jest okropny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  9. Unknown14 kwietnia 2017 09:34

    Troszke mdły jak dla mnie :) ale dziecia smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  10. babeczka352 sierpnia 2017 07:35

    Moje smaki takie ciasto bez pieczenia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  11. beti2 sierpnia 2017 13:49

    Ciasto pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  12. Anonimowy1 marca 2018 20:45

    mozna bez masla?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec2 marca 2018 19:33

      myślę, że bez masła tez wyjdzie :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  13. Unknown21 stycznia 2019 16:20

    budynie maja byc na 1/2 czy 3/4 litra mleka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec21 stycznia 2019 17:56

      na 1/2 litra :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  14. Anonimowy28 czerwca 2019 14:36

    Nie dalam zelatyny i klapa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Śledzie na cztery sposoby
  • thumbnails
    Pierniczki miękkie od razu po upieczeniu
  • thumbnails
    Stary przepis Babci na makowiec
  • thumbnails
    Chałwowiec bez pieczenia
  • thumbnails
    Paszteciki z przepisu Babci
  • thumbnails
    Kotlety pieczarkowe Teściowej

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria