• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Podudzia pieczone na kiszonej kapuście



Podudzia z kurczaka pieczone na kiszonej kapuście to smaczna propozycja na łatwy i szybki niedzielny obiad

Wymiary naczynia: 43x22x6 cm

Składniki:

  • około 1 1/2 kg podudzi z kurczaka (12 szt.)
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • papryka słodka
  • papryka pikantna
  • pieprz
  • olej




Przygotowanie:

Majeranek, paprykę słodką i pikantną, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Podudzia myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą. 

 

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy kapustą wymieszaną z pokrojoną w kostkę cebulą (jeżeli kapusta jest mocno kwaśna, można ją wypłukać i odcisnąć). Warstwa kapusty nie może być za gruba, bo się nie upiecze, najlepiej tak około 2 cm wysokości. Na kapuście układamy podudzia, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 st. i pieczemy około 20 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 200 st. i pieczemy około 1 godz. Po tym czasie kurczaka odkrywamy i pieczemy jeszcze około 15 min. w 180 st. do zarumienia.


Smacznego!




Gabriela Borowiec
8 Comments
kiszona kapusta, kurczak, kurczak pieczony na kieszonej kapuście, mięsne, podudzia pieczone na kiszonej kapuście, podudzia z kurczaka
sobota, 19 listopada 2016
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
kiszona kapusta kurczak kurczak pieczony na kieszonej kapuście mięsne podudzia pieczone na kiszonej kapuście podudzia z kurczaka Podudzia pieczone na kiszonej kapuście

Polecane przepisy

8 komentarze

  1. Marzena Szkodzińska19 listopada 2016 18:39

    Smakowita propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. Aga M19 listopada 2016 19:06

    Elegancki obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Megly19 listopada 2016 19:42

    Pyszne :) Jak dawno nie jadłam takich domowych pyszności. Mniam. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anonimowy20 listopada 2016 15:04

    Pyszne danie. Polecam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Anonimowy20 listopada 2016 17:03

    wszystkim bardzo smakowało, na niedzielny obiad pomysł super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  6. Anonimowy21 listopada 2016 14:55

    bardzo dobre, teraz kapuściane przepisy z mięsem najlepsze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  7. Monika P21 listopada 2016 21:07

    Wyglada wysmienicie i przepysznie. Zrobie na sobotni obiad 😀

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  8. patrynka10 stycznia 2017 14:29

    pieczona kiszona kapusta z cebulką robi się delikatna i słodka, a kurczak soczysty - mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Ciasto leniwiec w 20 minut
  • thumbnails
    Sałatka wujka
  • thumbnails
    Krakersik bez pieczenia
  • thumbnails
    Ciasto cappuccino w 20 minut
  • thumbnails
    Kurczak pieczony w sosie serowym
  • thumbnails
    Ciasto dla leniwych w 10 minut

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria