piątek, 20 kwietnia 2018

Wiosenna sałatka z brokułem i jajkiem



Pyszna wiosenna sałatka z brokułem, jajkiem, ogórkiem i sosem koperkowym, idealna na kolację

Składniki:

  • 1 mały brokuł
  • 5 jajek
  • 2 ogórki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól



Przygotowanie:

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia i kroimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Majonez mieszamy z musztardą i drobno posiekanym koperkiem. Na dnie miski układamy brokuła i jajka oraz rozsmarowujemy 1/2 sosu. 


Następnie dajemy obranego i pokrojonego w kostkę ogórka. Przykrywamy resztą sosu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy plasterkami ogórka.


Smacznego!



3 komentarze:

  1. Sałatka wygląda bardzo efektownie :) Bardzo lubię połączenie brokułów i jajka.

    OdpowiedzUsuń