Pyszna wiosenna sałatka z brokułem, jajkiem, ogórkiem i sosem koperkowym, idealna na kolację
- 1 mały brokuł
 - 5 jajek
 - 2 ogórki
 - pęczek szczypiorku
 - pęczek koperku
 - 3 łyżki majonezu
 - 1 łyżka musztardy
 - sól
 
Przygotowanie:
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia i kroimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Majonez mieszamy z musztardą i drobno posiekanym koperkiem. Na dnie miski układamy brokuła i jajka oraz rozsmarowujemy 1/2 sosu. 
Następnie dajemy obranego i pokrojonego w kostkę ogórka. Przykrywamy resztą sosu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy plasterkami ogórka.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
brokuły jajka koperek ogórek sałatka brokułowa sałatka jajeczna sałatka wielkanoc sałatka z brokułami sałatki sos koperkowy szczypiorek wiosenna sałatka z brokułem i jajkiem
Musi byc pucha
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda bardzo efektownie :) Bardzo lubię połączenie brokułów i jajka.
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńSmaczna i wygląda pięknie,jest ozdobą stołu.Dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuń