Taką surówkę podali nam jako dodatek do obiadu w pewnym zajeździe. Bardzo nam posmakowała, więc postanowiłam ją zrobić w domu. Teraz często sięgam po ten przepis
- kapusta pekińska
- 2 marchewki
- 2 winne jabłka
- pęczek koperku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki chrzanu tartego
- pieprz grubo mielony
Przygotowanie:
Obrane marchewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę pekińską szatkujemy, a koperek siekamy. Do przygotowanych składników dodajemy chrzan, jogurt naturalny i majonez. Pieprzymy do smaku i mieszamy.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska marchewka sałatki surówka surówka obiadowa surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej z marchewką uniwersalna surówka z pekinki
Ciekawa nazwa :D spróbuję zrobić przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńWitam. Mam taką samą maszynkę do mielenia, możesz podać jaką wkładką tarłaś kapustę pekińską? Dziękuję.
OdpowiedzUsuńDo szatkowania
Usuń