Śledzie po bieszczadzku

Przepis na te śledzie dawno temu dostałam od Pani pracującej w sklepie rybnym. Domownicy za nimi przepadają więc robię je nie tylko na Święta ale i inne okazje. Sprawdzają się znakomicie jako przekąska do wódeczki

Składniki:
  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych ala matias
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 ugotowane jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki




Przygotowanie:

Śledzie moczmy w zimnej wodzie zmieniając ją 2 - 3 razy. Następnie osuszamy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze śmietaną, musztardą i majonezem. Na półmisku układamy śledzie i rozsmarowujemy przygotowany sos. Wierzch posypujemy jajkami startymi na drobnych oczkach i natką pietruszki.



Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. Super prosta i szybka sałatka. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada bardzo smacznie,mysle ze na pewno sprobuje ja na swieta. dziekuje i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Na ile wczesniej mozna ją zrobic?

    OdpowiedzUsuń