Jajka nadziewane na 3 sposoby w 5 minut

Tak przygotowane jajka to tradycja w mojej rodzinie podczas Świąt Wielkanocnych. Jajka nadziewane w trzech smakach przygotowuje się ekspresowo. Wystarczy tylko kilka prostych składników. Jajka nadziewane to szybka i prosta przystawka, która sprawdzi się nie tylko na Święta, ale też na inne okazje. Zawsze ze stołu znikają jako pierwsze i każdy zachwyca się ich smakiem. A Wy jak podajecie jajka? Może nie macie jeszcze pomysłu na świąteczne jajka? Polecam Wam to zestawienie, tak podane jajka na pewno ozdobią stół i zostaną zjedzone ze smakiem


Składniki:
  • 9 ugotowanych jajek
  • 90 g suszonych pomidorów
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • 50 g szynki konserwowej
  • 1 łyżeczka chrzanu ostrego
  • 3 łyżeczki majonezu


Przygotowanie:

Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dzielimy po równo do 3 miseczek. Szynkę, szczypiorek i suszone pomidory drobno kroimy. Do każdej miseczki z żółtkami dodajemy po łyżeczce majonezu. Do pierwszej miseczki z żółtkami i majonezem dodajemy chrzan, rozgniatamy. Następnie dodajemy szynkę i mieszamy. Żółtka i majonez z drugiej miseczki rozgniatamy, dodajemy szczypiorek i mieszamy. W razie potrzeby, jeżeli pasta żółtkowo - szczypiorkowa jest za sucha dodajemy trochę majonezu. Następnie żółtka i majonez z trzeciej miseczki rozgniatamy, dodajemy suszone pomidory i ponownie mieszamy. Tak przygotowanymi pastami nadziewamy połówki białek i układamy je na półmisku.



Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. Super pomysł, apetycznie się prezentują.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich dań nigdy za wiele. Na Wielkanoc będą idealne. :)

    OdpowiedzUsuń