czwartek, 27 lipca 2017

Fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą



Fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą i serem to znakomity pomysł na smaczny obiad

Składniki:

  • 1 kg zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g sera tartego mozzarella
  • 100 g tartego sera żółtego Edam
  • około 700 g kiełbasy swojskiej
  • sól




Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odsączamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę fasolki szparagowej i posypujemy ją połową sera mozzarella. 


Następnie układamy kiełbasę i wykładamy resztę fasolki szparagowej. Wierzch przykrywamy pozostałą mozzarellą i startym serem żółtym. Tak przygotowaną fasolkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy około 15 min.


Smacznego!




8 komentarzy:

  1. Mąż właśnie przyniósł dwie reklamówki fasolki więc na pewno to danie będzie dziś w menu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty to zawsze coś genialnego wymyślisz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niesamowicie apetyczna zapiekanka :) Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomsł godny skopiowania w kuchni na obiad.
    ps. Fajne zdjęcia kolejności przygotowania zapiekanki

    OdpowiedzUsuń
  5. wyszła pyszna, poproszę więcej takich przepisów

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej zapiekanki to jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...