Zapiekanka kalafiorowa z pomidorem i kiełbasą

Idealna na smaczny i szybki obiad zapiekanka kalafiorowa z pomidorem, kiełbasą i serem

Składniki:
  • 1 kalafior
  • 2 pomidory
  • około 700 g swojskiej kiełbasy
  • 100 g sera tartego żółtego gouda
  • 150 g sera tartego mozzarella
  • sól



Przygotowanie:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pomidory i kiełbasę kroimy w kostkę. Na dno miski wykładamy 2/3 pokrojonego kalafiora, posypujemy go połową mozzarelli i układamy kiełbasę. Następnie dajemy pomidory.



Zapiekankę posypujemy resztą sera mozzarella. Na wierzchu układamy resztę kalafiora i całość przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy około 15 min.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 komentarzy: