piątek, 15 września 2017

Sałatka pieczarkowa



Znakomita na kolację sałatka pieczarkowa z jajkami i groszkiem pod pierzynką z ogórków kiszonych

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 8 jajek
  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • sól i pieprz




Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżką octu. Ostygnięte kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy, a groszek odsączamy z zalewy. Jajka, pieczarki, groszek i szczypiorek (zostawiamy 1 łyżkę) mieszamy z majonezem i musztardą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem oraz przekładamy do miski. 


Ogórki drobno kroimy i wykładamy na wierzch sałatki. Całość ozdabiamy pozostałym szczypiorkiem.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. Składniki wszystkie mam, robię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię sałatki z pieczarkami :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...