Jajka nadziewane - pewniak Mamy, który rządzi co Wielkanoc

Obok jajek faszerowanych z brokułem na stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek nadziewanych robionych przez Mamę. Sprawdzają się one za każdym razem, a podczas Wielkanocy wręcz królują wśród przekąsek. Te jajka są jednymi z naszych ulubionych


Składniki:
  • 8 ugotowanych jajek
  • 350 g pieczarek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie szczypiorek do posypania


Przygotowanie:

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy z solą i pieprzem do odparowania wody. Jajka ugotowane na twardo przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka. Do ostygniętych pieczarek dodajemy żółtka i majonez, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.


Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek. Jajka układamy na półmisku i posypujemy szczypiorkiem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!