Sałatka z czerwonej kapusty

Smaczna i zdrowa sałatka, która doskonale pasuje do obiadu

Składniki:
  • 1/2 małej czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko, ok. 6 małych ogórków konserwowych
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • około 6 łyżek zalewy z ogórków


Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, zagotowujemy i odcedzamy przez sito, na którym znajduje się pokrojona w kostkę cebula (musi się zaparzyć). Następnie dodajemy zalewę z ogórków (według uznania), obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz ogórki. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Sałatka ta najlepiej smakuje z kaczką duszoną z grzybami i kopytkami.

Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze: