• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami



Popularne danie w wersji z kaszą jaglaną i pieczarkami

Składniki:

  • 15 liści kapusty 
farsz:
  • 250 g kaszy jaglanej 
  • 500 g pieczarek 
  • 4 średnie cebule 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól i pieprz 
  • 4 łyżki oleju lnianego 
czerwona cebulka:
  • 2 średnie cebule 
  • 2 łyżki oleju lnianego 
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 
  • sól i pieprz 


Przygotowanie:

Liście kapusty podgotowujemy. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Dusimy w oleju lnianym pokrojone w plasterki pieczarki, cebulę w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę, całość solimy i pieprzymy do smaku. Kaszę jaglaną i poduszone pieczarki mieszamy. Następnie zawijamy farsz w liście kapusty. Uformowane gołąbki pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około godzinę. 

 

Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oleju lnianym, pod koniec gotowania dodajemy koncentrat oraz sól i pieprz do smaku. Gołąbki podajemy polane cebulką.

Smacznego!



Obżarciuch
5 Comments
bezmięsne, Boże Narodzenie, gołąbki, gołąbki z kaszą jaglaną, kasza jaglana, olej lniany, pieczarki
poniedziałek, 6 stycznia 2014
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
bezmięsne Boże Narodzenie gołąbki gołąbki z kaszą jaglaną kasza jaglana olej lniany pieczarki Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

Polecane przepisy

5 komentarzy:

  1. Sylwia16 czerwca 2014 16:58

    Bardzo apetyczne:)Kasza jaglana i pieczarki-pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. Anonimowy16 sierpnia 2014 21:52

    wygladaja bardzo apetycznie, na pewno wyprobuje ten przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Anonimowy17 sierpnia 2014 18:15

    Olej lniany nie jest do duszenia potraw ,zywa sie go tylko na zimno.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anonimowy26 listopada 2014 20:35

    Lepiej ryzowy- ma wysoki stopień dymienia- lniany- tylko !!!!!! na zimno

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Zjem-Cie.blog.pl26 grudnia 2014 11:10

    Wyglądają bardzo apetycznie - Wesołych Świąt!:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Krokiety nowoczesnej Babci
  • thumbnails
    Farszynki Babci
  • thumbnails
    Sałatka HIT imprezy
  • thumbnails
    Ruskie kluski
  • thumbnails
    Ciasto Magia Świąt
  • thumbnails
    Pani Walewska

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria