Sałatka ta doskonale nadaje się do śniadania i kolacji oraz sprawdzi się jako imprezowy smakołyk
Składniki:
- 2 pory
- 3 jajka
- puszka kukurydzy (300 g)
- 15 dag sera żółtego
- 1/2 papryki marynowanej lub 2 ogórki konserwowe
- sól i pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Następnie oczyszczone, umyte pory kroimy w cienkie plastry i zalewamy je na 2-3 minuty wrzącą wodą i odcedzamy. Potem kroimy w drobną kostkę ugotowane jajka oraz paprykę i dosypujemy do pory. Dodajemy także odcedzoną z zalewy kukurydzę, starty ser na tarce o grubych oczkach i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dokładamy jeszcze majonez wymieszany z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ponownie delikatnie wszystko mieszamy.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!