• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Marynowany czosnek



Marynowany czosnek to znakomity dodatek do sałatek, przekąsek i kanapek

Ilość: 12 słoiczków (200 ml)

Składniki:

  • 4 wiązki czosnku (po 10 główek) 
  • gorczyca 
  • ziele angielskie 
  • liść laurowy 
zalewa:
  • 250 ml octu 
  • 1,25 l wody 
  • 1 łyżka soli 
  • 1/2 szklanki cukru 



Przygotowanie:

Do każdego słoiczka wkładamy obrane ząbki czosnku, 2-3 ziarnka ziela angielskiego, liść laurowy oraz kilka ziarenek gorczycy. 


Gotujemy zalewę z octu, wody, soli i cukru, nalewamy w słoiczki z czosnkiem, a następnie dobrze zakręcamy i pasteryzujemy. 

Smacznego!



Gabriela Borowiec
7 Comments
czosnek, marynowany czosnek, przetwory, przetwory z czosnku
niedziela, 7 września 2014
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
czosnek marynowany czosnek przetwory przetwory z czosnku Marynowany czosnek

Polecane przepisy

7 komentarze

  1. Marzena Szkodzińska7 września 2014 20:44

    Uwielbiam marynowany czosnek, poproszę słoiczek :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olka8 września 2014 08:22

      Ja też uwielbiam :) może i mnie się dostanie mały słoiczek :)).... jak tak dalej pójdzie to Gabrysia zostanie się z niczym... :))) Pozdrawiam.

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Gabriela Borowiec8 września 2014 08:26

      ha ha ha nie ma takiej opcji ;) z chęcią bym się podzieliła z Wami, ale za szybko zaczynają u mnie one znikać już przed zimą, pozdrawiam!

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  2. Anonimowy8 września 2014 12:15

    a jak długo pasteryzujemy słoiki ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec8 września 2014 20:06

      słoiki gotujemy około 3-5 minut :) Pozdrawiam!

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  3. Ewelina S.8 września 2014 14:08

    Nigdy takiego czosnku nie jadłam.. Jestem baardzo ciekawa smaku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anonimowy17 września 2017 19:31

    Czosnek z tego przepisu jest wspaniały. Dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Ciasto leniwiec w 20 minut
  • thumbnails
    Sałatka wujka
  • thumbnails
    Krakersik bez pieczenia
  • thumbnails
    Ciasto cappuccino w 20 minut
  • thumbnails
    Kurczak pieczony w sosie serowym
  • thumbnails
    Ciasto dla leniwych w 10 minut

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria