Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką

Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem rzodkiewki, kukurydzy i pora. Idealna jako dodatek do obiadu

Składniki:
  • mała kapusta pekińska
  • pęczek rzodkiewki
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • biała część pora (około 10 cm)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki przegotowanej wody
  • sól
  • pieprz cytrynowy



Przygotowanie:

Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę, pokrojoną rzodkiewkę i pora oraz poszatkowaną pekinkę. Sok z cytryny, oliwę i wodę mieszamy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 komentarzy: