Sernik z krówkami

Puszysty i wilgotny sernik bez spodu z ukrytymi w środku krówkami, doskonały nie tylko na świąteczny stół

Wymiary formy: 25x36 cm

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 8 jajek
  • 200 g masła
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 500 g kruchych krówek



Przygotowanie:

Żółtka ucieramy z masłem i cukrem na puch. Miksując wsypujemy kaszę manną i partiami dodajemy ser z wiaderka. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i na wierzchu układamy krówki.



Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy około 50 minut.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 komentarzy: