Ogórki małosolne w godzinę

Chrupiące ogórki małosolne, które gotowe są w zaledwie godzinę. Bardzo prosty i szybki sposób na smaczne ogórki

Składniki:

  • 1 kg małych ogórków gruntowych
  • przegotowana woda
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ząbki czosnku
  • garść posiekanego koperku



Przygotowanie:

Ogórki myjemy, obcinamy końce i zalewamy je zimną, przegotowaną wodą. Odstawiamy na jakiś czas do namoczenia. Następnie wodę odlewamy. Do ogórków dodajemy sól, cukier, czosnek i koperek, mieszamy.



Ogórki odstawiamy na godzinę pod przykryciem. Do tego przepisu najlepiej użyć małych ogórków, ponieważ im mniejsze, tym szybciej zrobią się małosolne.

Smacznego!




Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze: