Pomidory Teściowej - HIT na grilla

Na grillu Teściowa zaskoczyła wszystkich przekąską z pomidorów, nadziała je smaczną pastą. Tak podane pomidory okazały się strzałem w 10. Pomidory nadziewane wzbudziły zachwyt. Koniecznie musiałam podpatrzeć przepis i teraz sam często przygotowuję tak pomidory na różne imprezki. Zawsze znikają ze stołu jako pierwsze


Składniki:
  • 6 niedużych pomidorów
  • 450 g serka śmietankowego
  • 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • mieszanka przypraw Zioła greckie
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Pomidory kroimy na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne, tak aby powstały nam miseczki. Szczypiorek i koperek siekamy. Do miski dajemy serek śmietanowy, jogurt, koperek, 1/2 posiekanego szczypiorku i zioła greckie (ilość wg uznania). Solimy i pieprzymy do smaku. Całości mieszamy. Powstałą pastę nakładamy w pomidorowe miseczki, układamy na półmisku i posypujemy resztą szczypiorku.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!