Nadziewane ogórki Taty - HIT na grilla

Podczas rodzinnych spotkań przy grillu nie może zabraknąć ogórków nadziewanych przez Tatę. To obowiązkowa pozycja wśród przekąsek do mięsiwa z grilla. Tak przygotowane ogórki zawsze znikają jako pierwsze i każdy mówi, że następnym razem Tata musi zrobić ich podwójną ilość. Jeżeli planujecie zrobić grilla, a nie macie pomysłu na dodatki, to takie ogórki z pewnością zrobią furorę wśród gości


Składniki:
  • 6 ogórków gruntowych
  • 450 g serka kanapkowego grani
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz
  • mieszanka przypraw Suszone pomidory z czosnkiem


Przygotowanie:

Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na połówki. Następnie łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne, tak aby powstały nam łódeczki. Szczypiorek i koperek siekamy. Do miski dajemy serek, szczypiorek i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Do ogórkowych łódeczek nakładamy pastę serową i układamy na półmisku. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!