Pasta kanapkowa śniadanie gotowe - wystarczy 5 minut

Nie ma na śniadanie nic lepszego niż domowa pasta kanapkowa. Taka pasta to super zamiennik dla nudnych kanapek z serem czy szynką. Wystarczy 5 minut pracy i znakomitą pastę do pieczywa mamy gotową


Składniki:
  • puszka białej fasoli (400 g)
  • ząbek czosnku
  • 5 suszonych pomidorów z oleju
  • olej z suszonych pomidorów
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • papryka ostra do smaku




Przygotowanie:
Do kielicha blendera wkładamy odsączoną i opłukaną fasolę, ząbek czosnku, suszone pomidory, około 1 łyżka oleju z pomidorów, cukier, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą. Całość blendujemy, aż powstanie pasta. Jeżeli pasta wychodzi za sucha dolewamy więcej oleju z suszonych pomidorów. Tak przygotowaną pastę podajemy ze świeżym pieczywem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 komentarze:

  1. niesamowite te Pani pasty!! zrobiłam dziś tę i zeżarłam od razu większą połowę!! Pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Można użyć czerwonej fasoli?

    OdpowiedzUsuń