Ostatnio głośno w Internecie jest o kotletach schabowych po dubajsku. Pewna Pani na TikToku zrobiła właśnie takie kotlety z nietypową panierką. Do panierowania użyła ciasta kataifi. Postanowiłam wypróbować przepis i sprawdzić czy takie kotlety są smaczne😎 Zapewniam, że bardziej chrupiącej panierki nie jedliście, a sam smak? Do nas nie przemówił, zdecydowanie wolimy schabowe z tradycyjna panierką. A Wy skusicie się i zrobicie takie kotlety? Napiszcie w komentarzu
- 1 kg schabu
- 3 jajka
- sól do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- słodka papryka do smaku
- ciasto kataifi smażone do obtaczania kotletów
- olej do smażenia
Schab kroję w plastry. Plastry schabu rozbijam na kotlety. W głębokim talerzu roztrzepuje jajka z solą, pieprze i słodka papryką. Do drugiego talerza nasypuję ciasto kataifi. Rozbite kotlety maczam w jajku, a następnie obtaczam w cieście kataifi.
Tak przygotowane kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron na średniej mocy palnika. Usmażone kotlety odsączam na ręczniku papierowym. Schabowe po dubajsku podaje z ziemniakami i surówką.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kotlety po dubajsku kotlety schabowe obiad schab schabowe schabowe po dubajsku
Od kiedy Dubajczycy wyznający islam spożywają wieprzowinę??
OdpowiedzUsuńTo samo pomyslalam
OdpowiedzUsuń