czwartek, 5 września 2013

Pizza wiejska



Zaspokoi największy apetyt

Ciasto na pizzę zostało wykonane z przepisu kliknij


dodatkowo:
  • kiełbasa, pieczarki, kukurydza konserwowa, ser żółty, cebula
sos:
  • 1 mała cebula 
  • 1 ząbek czosnki 
  • 1 pomidor 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
  • sól, pieprz i zioła prowansalskie 


Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobno siekamy, solimy i podsmażamy na patelni. Pomidora sparzamy, kroimy i dodajemy do cebuli z czosnkiem, dusimy, aż się rozpadnie. Nastepnie koncentrat mieszamy z odrobiną wody, wszystko gotujemy oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ciasto smarujemy przygotowanym sosem i układamy pokrojoną kiełbasę, pieczarki, cebulę, kukurydze oraz posypujemy startym serem żółtym. Przygotowaną pizzę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st i pieczemy około 20 - 25 minut. 

Smacznego!



10 komentarzy:

  1. Poproszę duuuży kawalek tej pizzy, wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdzie przepis na ciasto? Pod podanym linkiem nic nie ma!

    OdpowiedzUsuń
  3. nie wygląda jak pizza... nawalone tyle tego... bleee...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. są gusta i guściki, ja lubie dużo farszu :) ktoś inny może woli samo ciasto :) pozdrawiam!

      Usuń
  4. Super wygląda i tyle farszu dziś zrobie

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda znakomicie, niedługo wypróbuję :) Pozdrawiam Serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniaaaaaam :)
    Pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Powiedziałabym, że jest bardzo wiejska, co jest oczywiście jej dużym atutem. Nie przypomina typowej pizzy, więc przechodzi to na jej korzyść. Od patrzenia zgłodniałam, co dopiero po zetknięciu z zapachem...

    OdpowiedzUsuń
  8. ...jeśli nie będziecie przykrywać składników serem wyjdzie naprawdę dobra...
    ser sypiemy na sos, a dopiero później resztę składników, zapobiegnie to zatrzymaniu wilgoci, a i tak ser wypłynie na wierzch... zawsze...

    OdpowiedzUsuń