niedziela, 15 grudnia 2013

Kakaowe muffinki



Idealne babeczki do kawy z lekką nutą cynamonu

Ilość: 30 sztuk

Składniki:

  • 4 jajka 
  • 1 szklanka cukru 
  • cukier cynamonowy (40g) 
  • 4 szklanki mąki 
  • 2 szklanki mleka 
  • 200 g margaryny 
  • 1 łyżka sody oczyszczonej 
  • 3 łyżki kakao 



Przygotowanie:

Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem cynamonowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, kakao, wystygniętą margarynę oraz mieszamy wszystkie składniki. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut. 

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Twoje babeczki wyglądają bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko dlaczego margaryna? Nie używajmy margaryn do ciast, tylko masło !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają jak kupa kupy.

    OdpowiedzUsuń