Sałatka, która robi furorę na karnawałowych imprezach i spotkaniach ze znajomymi
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 zupka chińska ostra (kurczak curry)
- 1 cebula lub por
- 1 czerwona papryka świeża lub słoiczek konserwowej
- sól, pieprz mielony
- 2 łyżki majonezu (można przygotować wersje bez majonezu)
Przygotowanie:
Zupkę chińską przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, używając nieco mniej wody (makaron musi zmięknąć pod przykryciem i wchłonąć cały płyn). Następnie kroimy kapustę, cebulę i paprykę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku i mieszamy. Potem dodajemy kukurydzę,oraz wcześniej przygotowaną zupkę chińską (wystudzoną). Na koniec sałatkę doprawiamy majonezem (lub nie) i ponownie mieszamy.
Smacznego!
Wersja sałatki bez majonezu
Gabriela Borowiec
niedziela, 5 stycznia 2014
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!