Galaretka z truskawkami

Banalnie prosty, a zarazem bardzo pyszny deser z truskawkami i bitą śmietaną

Składniki:
  • 1 galaretka truskawkowa 
  • truskawki 
  • 200 ml mleka 
  • bita śmietana śnieżka 




Przygotowanie:

Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu oraz odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie szypułkujemy oraz myjemy truskawki. Przestygniętą galaretkę rozlewamy do pucharków, wrzucamy po kilka truskawek oraz odstawiamy do zastygnięcia (najlepiej do lodówki). Mleko ubijamy ze śnieżką na bitą śmietanę oraz rozkładamy na stężałą galaretkę. Całość ozdabiamy truskawkami, które można oblać czekoladą.



Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. Mniam ... uwielbiam taką galaretkę i do tego truskawki w czekoladzie bomba.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wild Strawberry1 lipca 2014 00:16

    Sezon na truskawki w pełni, dlaczego więc z niego nie korzystać. Deser jest naprawdę przepyszny i idealnie nadaje się po podania gościom ze względu na apetyczny wygląd, a jego przygotowanie jest dziennie proste. Urok przygotowania galaretki tkwi w oczekiwaniu na to, aż będzie gotowa, co sprawia, że jest ona jeszcze smaczniejsza. Deser idealnie komponuje się z koktajlem ze świeżych truskawek. Serdecznie polecam.

    OdpowiedzUsuń