• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Ciasto z rajskimi jabłuszkami



Puszyste ciasto z malutkimi kwaśnymi jabłuszkami sprawia, że po zjedzeniu czujemy się prawie jak w raju

Średnica formy: 22 cm

Składniki:

  • 3 jajka 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 1 1/2 szklanki mąki 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 180 g jogurtu naturalnego 
  • 1/3 szklanki oleju 
  • kilka rajskich jabłuszek 
  • masło i bułka tarta do nasmarowania blachy 



Przygotowanie:

Jabłuszka myjem i wydrążamy gniazda nasienne (ja jestem zbyt leniwa i nie wydrążałam gniazd nasiennych). Jajka ucieramy z cukrem na pianę. Cały czas ucierając dodajemy jogurt i olej. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz mieszamy do połączenia składników. Przygotowane ciasto wylewamy na formę wysmarowaną masłem i bułką tartą, układamy wcześniej przygotowane rajskie jabłuszka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy około 50 minut.

  

Smacznego!



Obżarciuch
17 Comments
ciasta, ciasto z rajskimi jabłuszkami, rajskie jabłuszka
piątek, 17 października 2014
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
ciasta ciasto z rajskimi jabłuszkami rajskie jabłuszka Ciasto z rajskimi jabłuszkami

Polecane przepisy

17 komentarzy:

  1. Lena17 października 2014 19:57

    Szalenie urocze ciasto, pysznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. agadzieje17 października 2014 20:47

    piękne i na pewno smaczne. nigdy nie jadłam rajskich jabłuszek....ale moja babcia jak byłam mała pamiętam, że kandyzowała je w cukrze - jak wiśnie z ogonkami:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Asa_6niebo17 października 2014 23:38

    ale fajne ciacho!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anna i Elżbieta Krzyczkowskie18 października 2014 11:56

    Cudowne! :) Jak ta jesień pięknie pachnie i wygląda w tym roku dzięki takim przepisom. Cieszę się, że choć wirtualnie mogę się rozkoszować takimi widokami.

    Pozdrawiam i zapraszam do naszej kuchni. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Marzena Szkodzińska18 października 2014 12:42

    Rewelacyjne ciacho :-) wygląda super :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  6. Olka18 października 2014 20:35

    Rajskie smaki :) pięknie wygląda to ciacho! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  7. Agnieszka Gąsior18 października 2014 23:30

    A ja.smażę rajskie jabłuszka w syropie i używam do dekoracji, nie wpadła bym na to, ze można je wykorzystać do ciasta. W przyszłym sezonie wypróbuję przepis ;)
    Pozdrawiam! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  8. Izaa19 października 2014 17:05

    jejku jak świetnie wygląda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  9. wenus-lifestyle20 października 2014 13:59

    O jakie świetne ciacho! :) Nigdy takiego nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  10. Dieta moja pasja.20 października 2014 18:17

    Gabrysiu nie mogę się napatrzyć na to Twoje ciacho. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  11. napiecyku.pl20 października 2014 18:32

    Pięknie wyrosło, wspaniale to wykombinowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  12. gin20 października 2014 21:51

    Najpierw myślałam, że to wiśnie :)
    Wygląda fantastycznie to ciasto! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  13. Konczi i Szpileczka30 października 2014 08:27

    Wow świetne, i myślalałm ze to wiśnie. Gdzie takie jabłuszka znalazłaś??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec30 października 2014 08:43

      a chodzi się na spacerki i czasem można znaleść fajne rzeczy :D w tym przypadku były to rajskie jabłuszka, ale sadzonki też już mam załatwione :) pozdrawiam!

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  14. Kocina6 listopada 2014 14:52

    wygląda bajecznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  15. Grażyna Wodecka28 października 2015 19:40

    Fajny przepis.Kiedyś,kiedyś widziałam takie jabłuszka,ale nie wpadłam na pomysł,by je wykorzystać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  16. My Chcemy Jeść27 października 2016 20:53

    Och! Jakie piękne ciasto! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Śledzie na cztery sposoby
  • thumbnails
    Stary przepis Babci na makowiec
  • thumbnails
    Chałwowiec bez pieczenia
  • thumbnails
    Najlepsze kotlety Babci
  • thumbnails
    Pierniczki miękkie od razu po upieczeniu
  • thumbnails
    Paszteciki z przepisu Babci

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria