Kotlety brokułowo - jajeczne to smaczna i prosta alternatywa dla tradycyjnego mielonego. Idealne nie tylko na piątkowy obiad
Ilość: około 10 sztuk
Składanki:
- 1 brokuł
- 5 jajek
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżki bułki tartej + do panierowania
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. 4 jajka gotujemy na twardo. Ugotowany brokuł i jajka rozmiażdżamy przy pomocy widelca. Dodajemy surowe jajko, musztardę i bułkę tartą (dajemy tyle bułki, aby masa miała konsystencję jak na kotlety mielone). Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!