Sałatka z pietruszki ze słonecznikiem



Szybka i smaczna sałatka z gotowanej pietruszki, ziaren słonecznika i oleju z pestek dyni idealna na kolację, jako przekąska w ciągu dnia, czy dodatek do obiadu

Składniki:

  • 5 średniej wielkości pietruszek
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 - 4 łyżki oleju z pestek dyni
sos:
  • sos sałatkowy winegret lub sos wymieszany z 1 łyżeczki musztardy, soku z cytryny, miodu, 1 ząbku czosnku, soli i pieprzu




Przygotowanie:

Pietruszkę myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy. 


Pietruszkę kroimy w kostkę. Następnie mieszamy ją z ziarnami słonecznika, olejem z pestek dyni i sosem. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 komentarzy: