Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do szaszłyków i odstawiamy na około 30 min. W międzyczasie paprykę, cukinię i cebulę kroimy w dużą kostkę. Warzywa solimy do smaku. Na wykałaczki nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, cebulę owiniętą w boczek, paprykę i cukinię. Szaszłyki skrapiamy olejem i pieczemy na grillu.
Do przygotowania pysznych potraw z grilla przydatne są dobrej jakości przyprawy. Właśnie takie dostałam od firmy
Plenus Natura. Do dobrze przyprawionego i aromatycznego mięsa idealna jest
przyprawa do szaszłyków, która składa się z mieszanki ziół, przypraw i suszonych warzyw. Przyprawa ta wzbogaci nie tylko smak grillowanego mięsa, ale też dobrze komponuje się z warzywami. Znakomicie w naszej kuchni sprawdzi się też
sól himalajska, którą można używać zamiast zwykłej soli. Te różowe ziarenka mają wiele cennych minerałów. Nie miałam okazji kosztować tych produktów, aż do tej chwili. Jestem mile zaskoczona smakiem i aromatem przyprawy do szaszłyków, jak i solą himalajską firmy
Plenus Natura, tym bardziej, że przyprawy nie zawierają konserwantów i są z naturalnych składników.