• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Wieprzowina w miodzie i musztardzie



Pyszne kawałki mięsa z łopatki duszone w miodzie i musztardzie, idealne jako danie obiadowe

Składniki:

  • około 500 g mięsa wieprzowego z łopatki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • majeranek
  • papryka słodka
  • pieprz i sól
  • świeży tymianek
  • olej
  • około 1 szklanka wody



Przygotowanie:

Czosnek wyciskamy przez praskę, cebulę drobno kroimy, a mięso w kostkę. Całość mieszamy z miodem, musztardą, majerankiem, papryką słodką oraz solimy i pieprzymy do smaku oraz odstawiamy przykryte do zamarynowania na około godzinę. Po tym czasie dolewamy odrobinę oleju i całość podsmażamy. Następnie wrzucamy tymianek i dolewamy wodę. 


Mięso dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości przez około 1 godz. Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami i mizerią.

Smacznego!



Obżarciuch
10 Comments
mięsne, mięso wieprzowe, mięso z łopatki, miód, musztarda, wieprzowina w miodzie i musztardzie
poniedziałek, 12 września 2016
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
mięsne mięso wieprzowe mięso z łopatki miód musztarda wieprzowina w miodzie i musztardzie Wieprzowina w miodzie i musztardzie

Polecane przepisy

10 komentarzy:

  1. Rafał13 września 2016 07:20

    takiej wieprzowiny jeszcze nie jadłem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. Megly13 września 2016 10:34

    Jak to pysznie wygląda. W miodzie i musztardzie? Nie znam tego przepisu, a wygląda pysznie. Do zjedzenia! Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Anonimowy13 września 2016 10:58

    zrobię na rodzinny obiad, przepis wydaje się banalnie prosty i smaczny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Aga M13 września 2016 13:11

    tak jeszcze nie serwowałam :) ale zjadłabym bardzo chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Anonimowy14 września 2016 08:47

    bardzo ciekawy pomysł

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  6. Anonimowy15 września 2016 14:11

    Pomysł wydał mi się bardzo ciekawy a więc długo się nie zastanawiałam i zrobiłam.Mięsko smakowało cudownie i aż chciało się wylizać talerz gdy już nic na nim nie było.Serdecznie Cię pozdrawiam i czekam na inne smaczne przepisy.Wzorem pewnej reklamy w telewizji mogę tylko napisać---jesteś wielka.Jola

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  7. Anulla17 września 2016 21:29

    wspaniały pomysł na gulasz :) akurat na takie chłodne jesienne wieczory :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  8. Anonimowy19 września 2016 10:34

    mięsko wyszło super, będziemy częściej robić na obiad

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  9. Ekolog22 września 2016 01:47

    I tym dość przypadkowym sposobem mam pomysł na jutrzejszy obiad. Wygląda to genialnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  10. Anonimowy27 maja 2019 20:26

    Pycha! Dodałem troszkę chili do przepisu i jest super. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Śledzie na cztery sposoby
  • thumbnails
    Pierniczki miękkie od razu po upieczeniu
  • thumbnails
    Kotlety pieczarkowe Teściowej
  • thumbnails
    Ciasto Magia Świąt
  • thumbnails
    Ciasto Bałwanek
  • thumbnails
    Ciasto Ekler

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria