czwartek, 27 lipca 2017

Fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą



Fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą i serem to znakomity pomysł na smaczny obiad

Składniki:

  • 1 kg zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g sera tartego mozzarella
  • 100 g tartego sera żółtego Edam
  • około 700 g kiełbasy swojskiej
  • sól




Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odsączamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę fasolki szparagowej i posypujemy ją połową sera mozzarella. 


Następnie układamy kiełbasę i wykładamy resztę fasolki szparagowej. Wierzch przykrywamy pozostałą mozzarellą i startym serem żółtym. Tak przygotowaną fasolkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy około 15 min.


Smacznego!




8 komentarzy:

  1. Mąż właśnie przyniósł dwie reklamówki fasolki więc na pewno to danie będzie dziś w menu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty to zawsze coś genialnego wymyślisz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niesamowicie apetyczna zapiekanka :) Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomsł godny skopiowania w kuchni na obiad.
    ps. Fajne zdjęcia kolejności przygotowania zapiekanki

    OdpowiedzUsuń
  5. wyszła pyszna, poproszę więcej takich przepisów

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej zapiekanki to jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń