piątek, 27 kwietnia 2018

Grillowa sałatka z grzankami



Super na grilla oraz kolację kolorowa sałatka z grzankami i sosem szczypiorkowym

Składniki:

  • 5 kromek chleba
  • 30 g masła
  • 1 duży pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 garście roszponki
  • 1/2 puszki kukurydzy
sos szczypiorkowy:
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duża łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 duża łyżka majonezu
  • pieprz




Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy w rondelku, a chleb kroimy w kostkę. Kawałki chleba mieszamy z masłem, rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Grzanki suszymy do zarumienienia od czasu do czasu mieszając. Drobno pokrojony szczypiorek mieszamy z musztardą i majonezem oraz doprawiamy pieprzem do smaku. Na dno miski wsypujemy odsączoną z zalewy kukurydzę i dajemy opłukaną roszponkę. 


Następnie układamy pokrojoną w kostkę mozzarellę, smarujemy sosem szczypiorkowym i wykładamy pokrojonego w kostkę pomidora. Przed podaniem sałatkę przykrywamy grzankami.


Smacznego!




5 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa, zrobimy na majówce

    OdpowiedzUsuń
  2. Super smakuje do kiełbaski

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgadzam się, sałatka pychotka ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialna! Prosta i pyszna. Zrobiła furorę na majówce :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...