Podudzia z kurczaka pieczone w słodko - pikantnej marynacie z coca-coli i ketchupu. Idealny pomysł na niewymagający obiad
Składniki:
- 10 podudzi z kurczaka
- 1/2 szklanki coca-coli
- 1 szklanka ketchupu pikantnego
- 3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Colę, ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Podudzia myjemy, osuszamy i nacieramy przygotowaną marynatą.
Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Obżarciuch
coca cola,
drób,
ketchup,
kurczak,
kurczak pieczony,
kurczak pieczony w coli,
kurczak w coca coli,
kurczak w koli,
mięsne,
obiad,
podudzia z kurczaka,
zapiekane podudzia z kurczaka
niedziela, 5 sierpnia 2018
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!