Zapiekane parówki z pieczarkami i serem

Znakomite na kolację parówki nadziane pieczarkami i serem żółtym zapieczone w piekarniku

Składniki:
  • 12 parówek 
  • 250 g pieczarek 
  • 200 g sera żółtego



Przygotowanie:

Pieczarki drobno kroimy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser żółty kroimy w długie paski. Parówki nacinamy wzdłuż, aby powstała kieszonka, nakładamy pieczarki i przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowane parówki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. Parówki podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym lub ulubionymi surówkami.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

10 komentarzy:

  1. Pysznie i apetycznie wyglądają, fajny przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, do tego jeszcze cebulka prażona i hot-dog gotowy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki rodzaj sera polecacie i jakie parówki (drobiowe, cielęce...)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. np. gouda, ementaler najlepiej twardy wtedy ładnie się rozpuści, a parówki oczywiście ulubione :)

      Usuń
  4. Tych pieczarek nie trzeba wcześniej podsmażyć? Tak na surowo faszerujemy ?

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie przepadałam za parówkami ze względu na skład, ale odkąd wpadłam na te od dobrowolskich, to jadam zdecydowanie cześciej. A ten przepis jest prosty i szybki więc na pewno spóbuję.

    OdpowiedzUsuń