Kurczak pieczony na młodej kapuście

Aromatyczne podudzia z kurczaka pieczone na młodej kapuście to znakomity wiosenny obiad na niedzielę

Składniki:
  • 12 podudzi z kurczaka
  • główka młodej kapusty
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz czarny



Przygotowanie:

Młodą kapustę szatkujemy i dajemy na spód naczynia żaroodpornego, dolewamy 1/2 szklanki wody. Podudzia nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Mięso układamy na kapuście.



Kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 20 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!